Sean Penn
Al Pacino
Marlon Brando
Edward Norton
Brad Pitt
Winona Ryder
Audrey Tautou
Bruce Willis
Johnny Depp
Morgan Freeman
Sıralam değildir:))
Bi kaç da Yazılmamış isim ekliyim dedim
Benicio Del Toro diyorum ama ilk 10'umda nereye koyayım bilemiyorum. menemen beyin taktiğine geçicem bende bu gidişle.
sevgiden olsa gerek ısrarla "yaşayan" en büyük aktör sıralamasına başta Marlon Brando olmak üzere bi kaç merhumun sokulması çok manidardır :)))
binanaleyh Michael Caine ve Morgan Freeman bazen kötü filmlerde de oynasalar asla kalitelerini düşürmemişlerdir. Bunlara Maryl Streep ve bir çok ödül rekoru kırmasını beklediğim Kate Winslet'ı eklersek etti dört. Robert Downey Jr. ve şirin adam Kevin Spacey'yi unutmadan yazdıktan sonra Al Pacino-Robert de Niro kovalent bağını birbirinden ayırmadan listemi 8 kişiye çıkarmış bulunuyorum. Johnny Depp ve 21 Gram'ın asi rahibi ve daha nice filmin muhteşem oyuncusu Del Toro ile 10 son diyemiyorum :)
Özellikle pozitif ayrımcılık yapmak istememe rağmen bu listeye sokamadığım kadın oyuncularımıza önümüzdeki projelerde başarılar diliyor ve listemin dışında daha doğrusu ötesinde bir ismi alıntılıyorum
lenore : marlon brando
end of the credits
10 Aktörüm -------------- 10 Aktristim
1-Anthony Hopkins -------- 1-Juliette Binoche
2-Tom Hanks------------- 2-Merlyn Streep
3-Robert De Niro ----------3-Kate Winslet
4-Jack Nicholson-----------4-Türkan Şoray
5-Sean Penn---------------5-Kathy Bates
6-Şener Şen-Haluk Bilginer--- 6-Jodie Foster
7-Robert Downey JR.-------- 7-Julianne Moore
8-Kevin Spacey-------------8-Salma Hayek
9-Ralph Fiennes------------9-Uma Thurman
10-Tim Robbins------------10-Angelina Jolie
(+Denzel Washington
ve Michael Caine)
her ne kadar ölmüş olması nedeni ile listeye koymamam gereksede, kalbimizde yaşayanlar kontenjanından listemin en baş köşesine marlon brando'yu eklemeyi bir borç bilir, kendisine duyduğum büyük hayranlığı tekrar tekrar belirtmek isterim. daha sonra klasik al pacino, robert de niro, jack nicholson üçlüsünü sayar, günümüzün en iyi oyucusu olduğunu düşündüğüm daniel day lewis'i listeme büyük bir gönül rahatlığıyla eklerim. bayanlardanda Juliette Binoche'u ve duygusal nedenlerle isabella adjani'yi ekler, listenin eksik kalmasına aldırmayarak cümlelerimi sonlandırırım.
Johnny Depp; Ah ah.
Gary Oldman; Seviyorum ben bu adamı ya.
Marlon Brando; Ben yeni keşfettim, olsun.
Jim Carrey; Ace Ventura ile başlayan aşkım devam ediyor.
Anthony Hopkins; Yamyam doktor olmak bir insana bu kadar mı yakışır ya?
Morgan Freeman; Ehehe, iyi kötü her haliyle iyidir o iyi.
Hakan Boyav; Soyadını yanlış yazmış olma olasılığım epeyce yüksek ama son zamanlarda çok gözüme çarptı.
Fikret Kuşkan; Babam ve oğlum...
Kemal Sunal; Klasik karakterlere hayat verse de, beni hala güldürebilen bu adama yer vermezsem ayıp olur.